SkyCondos

Integrating a skyscraper in a neighbourhood in constant change and development which is still seeking for its identity was the big challenge this project offered us. As trying to predict exactly what would happen was difficult we decided to enable with our proposal any of the possible future situations. As a result we designed a building that preserves its four facades and orientations when isolated but on the other hand in case high neighbours appear the quality of the spaces created will not be destroyed. The floor plan transparency and porosity ensures crossed ventilation and the orientation to both the golf course and the sea to each dwelling. In addition the system followed to aggregate the units provides high outdoor spaces so the condos will be able to have gardens meeting the ever-long utopia of living in a unfamiliar typology house at such heights.