Social Housing Rehabilitation

 

The urban plan to rehabilitate the old town of Inuesa provides a uniqie oportunity to enhance energetic efficiency, accessibility and spatial quality of what used to be considered a vanguardist development. To achieve this goal the proposal incorporates galleries as active in-between spaces wich have been proove historically in the given Cantabric region as bioclimatic devices and as a great strategy to reduce energetic demands.

 

Lifts to be added by competition regulations, where embedded into the the galleries adjusting their position according to sun incidence. By this we maximize positive sunlight effects and promote new longer visual relations to the neighboring buildings and surroundings.

 

The gallery space become an extension of the dwelling outside the facades, activating the neighborhood while the shared spaces between buildings is qualified thanks to the newly stablished elements.